Prima pagină » Locuri » Clădiri industriale

Categorie: Clădiri industriale

Anghel Saligny construia la Brăila în 1888 silozuri de beton armat, o premieră mondială. Industriași bogați aveau în Brăila mori, fabrici, ateliere de toate felurile – moara Violatos, de exemplu, era cea mai mare moară cu abur din Europa de est. Clădirile sunt impresionante și astăzi – să ne închipuim cam cum erau în epocă!

Gara Fluvială din Brăila

Gara Fluvială din Brăila,cunoscută și sub denumirea de Căpitănia Veche, o clădire impunătoare construită de cunoscutul arhitect Anghel Saligny, situată la nr. 4 pe strada care îi poartă numele, este locul din care porneau odinioară la drum navele ce străbăteau cursul Dunării.

Citește tot »

Palatul Agriculturii

Situat pe Valea Călărașilor, la numărul 52, impozantul Palat al Agriculturii este unul dintre frumoasele edificii care, de-a lungul anilor, au constituit un motiv de mândrie pentru orașul dunărean.

Citește tot »

Castelul de Apă

Situat pe faleza Dunării, în cel mai înalt punct al orașului Brăila, Castelul de Apă este considerat a fi unul dintre simbolurile orașului.

Citește tot »

Silozurile Anghel Saligny

Numele lui Anghel Saligny este asociat cel mai adesea cu podul de peste Dunăre de la Cernavodă, dar acest inginer de geniu s-a ocupat, printre altele, de construirea docurilor la Brăila, la Galați și la Constanța.

Citește tot »

Moara Lykiardopol sau Lykiardopoulos

Când a fost construită, Moara Lykiardopol a fost cea mai modernă din această parte a Europei. Era uriașă și exporta făină în tot Orientul. Proprietarii, familia Lykiardopol, erau una dintre cele mai importante familii de industriași greci din oraș.

Citește tot »
Ilustrație Moara Violatos

Moara Violatos

Când a fost construită, în 1896, Moara Violatos a fost considerată cea mai modernă moară din sud-estul Europei, cu una dintre cele mai mari, dacă nu chiar cea mai mare capacitate de producție. A fost una dintre clădirile industriale ale Brăilei construite după planurile lui Anghel Saligny.

Citește tot »