Prima pagină » Locuri » ... de tot felul

Categorie: … de tot felul

În Brăila poți vedea un monument construit la inițiativa unor studenți italieni veniți în oraș pe la 1900, un castel de apă transformat într-o vreme în restaurant sau un bust al unui domn care este considerat autorul primului abecedar albanez, rudă cu unul dintre primii primari ai Brăilei după plecarea turcilor din oraș.

Ceasul public. Detaliu.

Ceasul Public

Ceasul Public, cunoscut de tot orașul, a fost semn de mare modernitate când a fost comandat la unii dintre cei mai mari furnizori din epocă. De precizat că fnanțatorul a fost unul dintre consilierii Brăilei.

Citește tot »

Grupul statuar Traian

Inaugurat în anul 1906, ideea Grupului Statuar Traian vine de la un grup de studenți italieni care au vizitat Brăila în 1902. Arhitectul și sculptorul care au realizat proiectul sunt personalități care au rămas în istoria arhitecturii și sculpturii din România.

Citește tot »
Parcul Traian

Piața Traian

Dacă vezi doar Piața Traian din Brăila deja ai văzut câteva dintre monumentele importante din oraș, care spun multe povești: Teatrul Maria Filotti, făcut de frații Rally, biserica Sf. Mihai și Gavril, fostă geamie turcească, Ceasul Public, cunoscut de tot orașul, Grupul statuar Traian, construit la ideea unor studenți italieni veniți în vizită la 1900. Muzeul și restaurantul sunt și ele alături – Restaurantul Carol și Muzeul Brăilei și Centrul cultural Nicăpetre.

Citește tot »